Novi selektor odbojkaric: Želimo postati skupina, ki ni nikdar zadovoljna z rezultati

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
17.01.2022 03:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Marco Bonitta verjame, da Slovenke še niso pokazale vsega svojega potenciala. 

FIVB

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je dobila novega selektorja, Italijana Marca Bonitto. To je nekdanji trener italijanske reprezentance, s katero je leta 2002 postal tudi svetovni prvak, v letih 2001 in 2005 pa evropski podprvak, ob Italijankah (2004) je na olimpijske igre popeljal tudi Poljakinje (2008). No, v slovenski reprezentanci so cilji nekoliko drugačni; letos je želja šele uvrstiti se na evropsko prvenstvo 2023 in ob tem osvojiti srebrno evropsko ligo ter se prebiti v zlato.

"Pri projektu ne gre le za medalje, visoke uvrstitve in zmage. Gre tudi za to, da čutiš projekt, strast. Da se konsolidiramo in usvojimo zmagovalno mentaliteto. Želimo postati skupina, ki ni nikdar zadovoljna z rezultati. Perfekcija ne obstaja," so bile prve selektorjeve besede. Slovenska reprezentanca je doslej dvakrat nastopila na evropskih prvenstvih, bila v evropski ligi dvakrat povsem blizu uvrstitvi v zlato ligo, a zdaj je čas za korak naprej. "Za nas sta pomembni obe tekmovanji, a bodo imele avgustovske kvalifikacije za EP vseeno večjo težo. Srebrna liga bo služila temu, da ugotovimo, na čem je treba še več delati za prvi cilj. Slovenija ima za seboj uspešno EP 2019, a lahko dosežemo še več in skušamo premagati katero od najboljših ekip," dodaja novi selektor.

Po lastnih besedah dobro pozna predvsem izkušenejše slovenske odbojkarice, ki so že igrale v Italiji: "Sem pa spremljal tekme Slovenije in videl veliko talentov. Prihodnost reprezentance je svetla." Da bodo to tudi dokazale, namerava predvsem jasno razdeliti vloge in določiti pravila ter dvigniti samozavest ekipi.

Kdo bo od aprila, ko se bodo začele priprave reprezentance, sestavljal njegov štab, še ni jasno določeno. Velja pa omeniti, da je Bonitta decembra izgubil klubsko službo pri poljskem moškem prvoligašu AZS Olsztyn. "A to na nas nima vpliva. Tak strokovnjak ne bo imel težav z iskanjem druge klubske službe. Z nami je sklenil dveletno pogodbo za obdobje, ko trajajo reprezentančne akcije," je o tem dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. Dotaknil se je tudi imenovanja selektorja moške reprezentance: "V zvezi s tem ni še nič novega. Se je pa očitno razširil glas, da se lahko zgodi menjava. Na zvezo ves čas prihajajo ponudbe menedžerjev, ponujajo se tudi trenerji sami. Če ne do konca januarja, bo vse odločeno do sredine februarja."

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta