Za več vitalnosti in dobro počutje si pomagajte z učinkovinami tradicionalne medicine

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
19.05.2023 12:00

Snovi, ki jih ljudje že stoletja uporabljajo zaradi njihovih koristnih učinkov za počutje in zdravje, so našle pot v prehranska dopolnila, ki so na voljo na našem tržišču

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Priznajmo, sodobno življenje je nenehno hitenje. Od jutranje budilke do večernega padca v posteljo se neprestano kaj dogaja, razpeti smo med naporne službene obveznosti, skrb za družino in gospodinjstvo, nujno je, da se posvetimo lastnemu zdravju in dobremu počutju, treba pa si je tudi vzeti čas za prijatelje in sorodnike, kulturno in družbeno življenje. Tako je dan naenkrat prekratek za vse, kar bi radi postorili.

Arhiv naročnika

Le redki so si privzgojili koristno navado, da se čez dan večkrat ustavijo in naredijo nekaj dihalnih vaj, s katerimi se umirijo in osredotočijo na naslednje naloge. Večinoma hitimo od ene točke na seznamu opravil k naslednji, dokler ne odkljukamo vseh, in se jezimo, če nam to ne uspe, kot smo si zamislili. V takem hitenju pogosto pozabljamo na uravnoteženo prehrano, energijo si polnimo s hitrimi obroki in nezdravimi prigrizki, to pa se dolgoročno pozna na telesni pripravljenosti in splošnem počutju.

Na srečo so znanstveniki preučili nekatera področja tradicionalne medicine z različnih koncev sveta in jih učinkovito vpeljali v naše okolje. Snovi, ki jih ljudje že stoletja uporabljajo zaradi njihovih koristnih učinkov za počutje in zdravje, so tako našle pot v prehranska dopolnila, ki so na voljo na našem tržišču. Poglejmo si nekatere med njimi.

  • Ašvaganda ali vitanija (Withania somnifera) je že dolgo cenjena v ajurvedski medicini. V njej so našli 80 aktivnih snovi, med katerimi so alkaloidi, steroidni laktoni, saponini in železo. Njene učinkovine ščitijo telo pred negativnimi okoljskimi dejavniki, kot so stres, vremenska nihanja, stik z mikroorganizmi. Uravnavajo izločanje hormonov in s tem popravljajo porušeno ravnovesje v telesu. Zato prispevajo h krepitvi splošnega zdravja in podaljševanju življenja.
  • Maca (Lepidium meyenii) raste v Andih, kjer jo že stoletja uporabljajo za prehrano in zdravljenje. Študije so pokazale, da lahko izvlečki mace pri moških povečajo libido in izboljšajo kakovost semena. Domneva se, da je za učinek odgovorna unikatna prehranska sestava, saj zagotavlja optimalno raven hranil, ki jih uporablja endokrini sistem. Prav tako so študije pokazale ugoden vpliv na energijo, razpoloženje, zmanjšanje tesnobe in povečanje spolne želje.
  • Sabljasti triplat (Trigonella foenum-graecum), imenovan tudi grško seno, velja v Aziji za pomembno začimbo, pripisujejo pa mu tudi zdravilne učinke pri sladkorni bolezni, visokem holesterolu, zdravljenju kroničnega kašlja, slabokrvnosti, pomanjkanju apetita, rahitisu, zapeki, zdravljenju trebušnih motenj in stimulaciji prebave. Rastlina naj bi bila uporabna tudi pri lajšanju erektilnih motenj in pomanjkanju spolne sle.

Vse tri naštete snovi, skupaj z aminokislinami, minerali, kot sta magnezij in cink, ter vitamini B6, B12, C in D, tvorijo kompleksno sestavo prehranskega dopolnila Life Plan Gold. Mešanica, namenjena dnevnemu uživanju, je slajena s sladilom sukralozo, ki ne zvišuje krvnega sladkorja in je tako primerna tudi za diabetike.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine