Skupaj nam je najbolj LUŠTno

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
17.05.2023 08:19

Uživajte v vam najljubši družbi. Popestrite vaša druženja s slastnimi jedmi. Zakaj ne bi pri tem uporabili svežega paradižnika, pridelanega v Sloveniji? LUŠT je namreč že na policah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Ustvarite najboljše spomine v lepih dnevih letošnje pomladi in se imejte pri tem prav LUŠTno.

Raznobarvne paradižnike različnih velikosti pridelujejo sodelavke in sodelavci iz, kot pravijo oni, LUŠTne družineLjubezen in pozornost, ki jo posvetijo vzgoji rastlin se zagotovo okuša v plodovih LUŠTnega paradižnika. Spominja namreč na okus tistega paradižnika, ki so ga z veliko ljubezni pridelovale naše babice na svojih vrtovih.

Arhiv naročnika

Začne se s sajenjem v januarju. Zasajenih imajo kar 152.000 sadik! Da so plodovi na dosegu rok LUŠTnih sodelavcev, uporabljajo vrvični sistem dvigovanja in spuščanja sadik. Zato je potrebno vse vrhove, ki jih je v letnem povprečju kar 455.000, ročno ovijati okoli vrvic. To počnejo vsak teden. Poleg ročnega obiranja na rastlini dozorelih plodov paradižnika, pa ročno odrezujejo še liste.

Si ne bi mislili, da vse počnejo ročno. Kajne?  

Arhiv naročnika

Prav LUŠTno je, da nas Prekmurke in Prekmurci letos že 12. sezono razvajajo s svežimi, sočnimi in okusnimi paradižniki!     

Okolju in zdravju ljudi prijazna pridelava

So trajnostno naravnano in družbeno odgovorno podjetje, kar je v današnjem svetu zelo pomembno. Rastlinjak v Renkovcih v hladnih delih leta ogrevajo s pomočjo obnovljive geotermalne energije. Cvetove oprašujejo čmrlji.

Arhiv naročnika

Ti so hkrati tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje, saj bi čmrlji v nasprotnem primeru zagotovo poginili, mi pa ne bi mogli uživati v slastnih LUŠTnih paradižnikih. S kratkimi transportnimi potmi pa posrbijo še za manjši ogljični odtis med potjo paradižnika od rastlinjaka pa do naših krožnikov.

Ja, pri svojem delu se imajo zares LUŠTno. Imejte se LUŠTno z njimi in s paradižniki še vi! Družno pridelujejo paradižnik, zato da lahko vi uživate v surovem, kuhanem ali pečenem rajskem sadežu.

Arhiv naročnika

Pa LUŠTen tek!

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine