illy – v stiku z umetnostjo, ustvarjalnostjo in lepoto

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
24.03.2023 01:47

Tradicija, kakovost in trajnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

illycaffè je italijansko družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1933 v Trstu in zavezano, da bo svetu ponudilo najboljšo kavo. illy je najbolj globalna blagovna znamka kave na svetu, ki proizvaja edinstveno mešanico, sestavljeno iz 9 najboljših svetovnih pridelkov kave Arabice.

Kava illy je postala standardna predhodnica espressa in po zaslugi treh pomembnih inovacij velja za vodilno v znanosti in tehnologiji kave. S podelitvijo prve »Nagrade Ernesta Illyja« leta 1991 v Braziliji je illy postal tudi pionir na področju neposrednega pridobivanja, delitve znanja in pridobivanja kave, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja.

Da bi pokrilo vse vidike svojega dragocenega izdelka je podjetje ustanovilo tudi Univerzo kave z namenom spodbujanja in širjenja kulture pitja kave ter zagotavljanja celovitega akademskega in praktičnega usposabljanja za pridelovalce kave, bariste in ljubitelje kave.

Arhiv naročnika

Vse, kar je narejeno v illyju, dopolnjujeta lepota in umetnost, ki predstavljata temeljne vrednote blagovne znamke, od logotipa, ki ga je zasnoval umetnik James Rosenquist, do priznane zbirke skodelic illy Art Collection, ki jo sestavlja več kot 100 avtorskih skodelic mednarodnih umetnikov.

illy si nenehno prizadeva za trajnostno prihodnost. Pod naslovom »Vsi lahko naredimo korak do boljšega sveta« promovira življenjski slog, ki spoštuje ljudi in okolje. Poleg razvoja in spodbujanja okolju prijazne pridelave si prizadeva zmanjšati vpliv celotnega proizvodnega procesa na okolje. V Trstu, edinem proizvodnem obratu illy, kjer se združi najboljša Arabica na svetu, strokovno praženje poteka v objektu z ultra nizkimi emisijami, ki znašajo dvajsetino zakonsko dovoljene meje. Nedavno zaključena naložba rekuperira toploto, ki nastane med praženjem, in jo pretvori v toplo vodo, ki se uporablja v celotnem obratu.

Arhiv naročnika

Dolgoletne okoljske politike in prakse družbe illy so si zaslužile številna velika mednarodna priznanja in certifikate. Zaveza, ki traja že več desetletij, napoveduje ogljično nevtralnost do leta 2033. Verjamemo, da sta kakovost in trajnost proces nenehnega izboljševanja. Kavni aparati z funkcijo varčevanja z energijo, čistejši materiali v embalaži in lončkih, kavne tabletke, ki se v celoti reciklirajo – vse to so izumi, ki jih opazijo tudi uporabniki.

Trgovina ILLY SHOP v Ljubljani

V čudovitem okolju Kristalne palače in trgovskega središča BTC City se nahaja prva trgovina ILLY SHOP v Sloveniji. Na tem mestu lahko doživite pravo illy izkušnjo in občutite strast do odličnosti, kakovosti, umetnosti in lepote.

Arhiv naročnika

V novi prodajalni na 90 m2 ponujamo vse za pripravo izvrstne skodelice kave illy: izvirno oblikovane kavne aparate, sveže praženo kavo v zrnju, mleto kavo za espresso in moko, kapsule Iperespresso in druge kompatibilne kapsule ter tabletke ESE. Poleg edinstvene mešanice illy, sestavljene iz devetih najboljših Arabic, lahko poskusite tudi njene posamezne nianse iz zbirke Arabica Selection.

Ponudbo dopolnjujejo vrhunski francoski čaji Dammann Frères s čajniki in čajnimi skodelicami ter božanska čokolada Domori, izdelana iz prvovrstnega kakava.

Trgovina ponuja tudi vrsto praktičnih idej za osebna in poslovna darila. Izkušene prodajalke bodo pomagale tudi z nasveti za izbiro pravega kavnega aparata in načini priprave kave. Če se želite ogledati izdelke iz udobja vašega doma, pa obiščite spletno trgovino www.espresso.si.

Arhiv naročnika
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine